CICLOTURISME A SARDENYA

VIATGE CICLOTURISTA A SARDENYA DEL 1 AL 17 D'ABRIL DE 2010
Amb punt de sortida i arribada a Porto Torres i amb les bicis ben carregades fem un vitge per la meitat nord de l'illa de Sardegna.


dijous, 22 d’abril del 2010

BARCELONA-PORTO TORRES 1 i 2-04-10



Mostra un mapa més gran

Viatge de Barcelona a Porto Torres els dies 1 i 2 d'abril de 2010. Vam anar amb GRIMALDI LINES, amb el Ferry "Cruise Barcelona". El viatge va ser de nit, 12 hores i nomès vam agafar el billet de passatge normal, és a dir, sense cap seient ni camerot assignat. Ens vam passar la nit dormint pels sofas que hi han pel barco.

En total van ser 30 Euros per persona i les bicicletes no van pagar. Té la ventatja que és barat i no cal desmuntar les bicis (si vas en avió te les fan desmuntar treient rodes i pedals) i l'inconvenient més gran és el fet que triga 12 hores...

FOTOS
CLICA AQUÍ PER ANAR A LA 1ªETAPA

1ª ETAPA PORTO TORRES-VALLEDORIA 02-04-10




Distància:54km
Alçada màxima:191m
Alçada mínima: 0m
Desnivell positiu: 420m
Desnivell negatiu: 400m
Temps: 4hores

Finalment desembarquem a les 11.15 a Porto Torres, desprès de passar la nit al Ferry dormint on i com podiem. Desembarcar ha sigut tant fàcil com baixar del barco, posar-nos la roba i sabatilles "de treball" i començar a pedalar, això si, menjant el primer tall de pizza i bevent la primera birra "Ichnusa" de Sardenya.
És una etapa relativament plana, tot i que ja veiem el que serà una constant durant tots aquests dies: puja-baixes sense parar. Passem per la Rocca de l'Elephante, formació que rep el seu nom per una qüestió obvia. Passem tota l'estona per la costa, sense gaires problemes, fem una parada a Castelsardo, poblet molt bonic que està presidit pel seu castell damunt mateix de la platja.

Quan arribem a Valledoria anem a buscar l'hotel que haviem reservat prèviament des de casa: Hotel Ariadimari. Per sopar demanem arrós amb fruits del mar: EXQUISIT!!!
FOTOS 1ªETAPA
CLICA AQUÍ PER ANAR A LA 2ªETAPA

2ª ETAPA VALLEDORIA-SANTA TERESA DE GALLURA 03-04-10




Distància:78km
Alçada màxima:221m
Alçada mínima: 0m
Desnivell positiu: 925m
Desnivell negatiu: 900m
Temps: 7h50'

Aquesta tot just és la 2ª etapa però per llargada i desnivell es deix notar a les cames que encara estan adormides, és una etapa molt trencacames. A mig camí fem una parada "tècnica" i trobem una tortuga bastant gran, de fet és la tortuga lliure més gran que havia vist mai. Fa gràcia.
Arribem a l'hotel L'Àncora de Santa Teresa de Gallura, deixem les bosses i anem al Capo Testa, una petita península unida nomès per un estret braç de terra que a banda i banda té dues platjes de sorra blanca molt boniques. A més el vent a moldejat les roques donant-li unes formes peculiars.
Hem aprofitat per visitar el poble i de pas preguntar al port si hi havien barcos per anar a l'Illa de La Maddalena des de Palau mateix (no n'hi han fins a l'estiu.
Per la tarda anem a peu al poble i ens menjem un gelat boníssim en una geladeria que per mica més es crema (va tenir un petit incendi i nosaltres allí esperant el nostre gelat!)
FOTOS 2ªETAPA
CLICA AQUÍ PER ANAR A LA 3ªETAPA

3ª ETAPA SANTA TERESA GALLURA-PALAU 04-04-10




Distància:27KM
Alçada màxima:146M
Alçada mínima:0m
Desnivell positiu:210m
Desnivell negatiu:220m

Avui l'etapa era de Santa Teresa de Gallura fins a Palau i d'aquí agafar un ferry i anar a fer la volta a l'Illa de la Maddalena, però es va aixecar el dia plovent i ens hem hagut de conformar en arribar fins a Palau i allí quedar-nos en un hotel per poder rependre la marxa l'endemà mateix seguint l'itinerari prestablert.
Per la nit hem anat a buscar una pizza i ens l'hem menjat a l'habitació de l'hotel, pizzes molt grosses i boníssimes a preus que són la meitat del que valen a casa (una 4 formatges a 5 euros!!!).
FOTOS 3ªETAPA
CLICA AQUÍ PER ANAR A LA 4ªETAPA

4ª ETAPA PALAU-GOLFO ARANCI 05-04-10



Distància:70km
Alçada màxima:121m
Alçada mínima: 0m
Desnivell positiu: 940m
Desnivell negatiu: 955m
Temps: 4hores / 5h32'

Etapa molt dura que amb una alçada màxima de 121m ens han sortit gairebé 1000m de desnivell positiu, amb vent de cara durant tot el recorregut. Avui hem passat per la costa esmeralda, lloc d'estiueig i vacances de gent rica i famosa, com ara el Berlusconi que es munta les festes amb les seves amiguetes. Tambè hem visitat la Roccia de l'Orso a Palau. La costa és molt bonica, amb l'aigua del mar que agafa uns tons molt bonics (per això la costa esmeralda). A Golfo Aranci estem en un hotel de 4* que vam trobar amb una oferta de 60 euros en règim de B&B (en temporada alta costa 400 eurets!)

FOTOS 4ªETAPA
CLICA AQUÍ PER ANAR A LA 5ªETAPA

5ª ETAPA GOLFO ARANCI-TANAUNELLA



Distància:70km
Alçada màxima:139m
Alçada mínima: 0m
Desnivell positiu: 515m
Desnivell negatiu: 500m
Temps: 4hores

Ja es comencen a notar els km a les cames i l'etapa d'avui ha sigut llarga,no excessivament dura però qualsevol esforç ja es fa notar.Hem hagut de creuar Olbia i ha sigut una mica caótic, un munt de cotxes, autovies i polígons industrials. Hem arribat a Tanaunella, un Hotel de caire familiar i en el que som els únics hostes, tot l'hotel per nosaltres. Hi fem estada de 1/2 pensió, i el sopar és de conya...boníssim.
FOTOS 5ªETAPA
CLICA AQUÍ PER ANAR A LA 6ªETAPA

6ª ETAPA TANAUNELLA-OROSEI 07-04-10



Distància:65km
Alçada màxima:148m
Alçada mínima: 0m
Desnivell positiu: 390m
Desnivell negatiu: 400m
Temps: 4hores / 5h31'

Avui el dia havia de ser tranquilet, amb previsió de que ara venien les etapes de muntanya. La realitat és que de 54km que haviem mirat que tenia l'etapa, n'han sortit 65km. Ens hem desviat una estona fins al Capo Comino, on hem aprofitat per menjar alguna cosa en una platja de sorra blanca i aigua totalment transparent.Hem estat pràcticament sols. Avui dormim per primer dia a un B&B, és el "su kaktus", que ens ha costat bastant de trobar. El B&B encara està en obres i hem sigut els primers en inaugurar-lo. L'amo es deia Michele i portava el negoci junt amb la seva germana, heme estat en una habitació que es deia "el gaucho" (l'amo es un enamorat d'argentina)

FOTOS 6ªETAPA
CLICA AQUÍ PER ANAR A LA 7ªETAPA

7ª ETAPA OROSEI-DORGALI 08-04-10




Distància:22km
Alçada màxima:419m
Alçada mínima: 15m
Desnivell positiu: 465m
Desnivell negatiu: 60m
Temps: 1h34'/ 1h53' en total

Avui el dia s'aixeca tapat i plovent a base de bé. Esmorzem i ens preparem, però no podem sortir perque cau un xàfec important. Al final, quan veiem que para una mica hem sortit, però al cap de 15' aproximadament ens agaga un aiguat dels que fan época. Aigua per l'amor de Déu, boira i vent. El que fa més por és la boira perque els cotxes no es veuen i pel que es veu i ens han dit aquí no estan gaire acostumats a la gent en bici. Al final parem a Dorgali i agafem un hotel. Esperem que demà millori i així mirarem com modificar l'itinerari. Estem totalment xops, de cap a peus, sort que les alforjes que portem són impermeables i el de dintre les boses no s'ha mullat gens. Dinem i per la tarda fem una mica el gos. Decidim que si deix de ploure demà sortirem cap a Urzulei (amb un dia de retard) i d'allí farem cap a Fonni, d'aquesta manera ens saltarem l'etapa de Lanusei. Si segueix plovent (que de fet és la previsió) haurem de tornar a modificar les etapes un altre cop.. Aixi doncs per la tarda sortim a buscar un internet point i comencem a buscar opcions.

FOTOS 7ªETAPA
CLICA AQUÍ PER ANAR A LA 8ªETAPA

8ª ETAPA DORGALI-NUORO 09-04-10




Avui és una etapa que no compta en les estadístiques de kilometratges ni desnivells. Avui s'ha tornat a aixecar plovent i amb boira i tenint en compte que en teoria haviem d'anar a Urzulei passant pel Paso di Gena Silana a 1100 metres d'alçada la cosa estava molt malament i perillosa. Així que decidim anar a informació i preguntar si hi havia algun modo de que ens portessin a Nuoro, esperant a que l'endemà millori el temps tal i com deia la previsió. Finalment posem les bicis a un bus (al portaequipatges, és clar) amb el cabreig i cara de mala llet del conductor...que es foti, que mal educat!
Arribem a Nuoro, posem les alforjes i fem uns 4km (els únics del dia) buscant un B&B, que finalment ens han dit a informació. El B&B és cutre, penós i dempriment, però és el que hi ha fins demà i per una nit ja està bé. Passem el dia per Nuoro tot esperant a que demà millori i poguem sortir.La intenció és anar demà fins a Fonni, el poble més alt de Sardenya a 1000m (ens hem saltat 2 etapes segons l'itinerari previst, però enganxarem el trajecte allí) passant per Orgosolo, el poble dels murals.

FOTOS 8ªETAPA
CLICA AQUÍ PER ANAR A LA 9ªETAPA

9ª ETAPA NUORO-ORGOSOLO-FONNI




Distància:50km
Alçada màxima:1000m
Desnivell positiu: 1200m
Desnivell negatiu: 760
Temps: 4h10'/ 6h25' en total

Etapa molt dura però molt bonica, a més amb un dia esplèndid que ens ha fet.Hem passat per Orgosolo, el poble dels murals reivindicatius i de defensa del poble sard i en contra de les injustícies socials comeses sobre els treballadors. Paisatge meravellós d'alzines, ovelles, vaques, tocinos salvatges, cavalls, prats verds...i tot a una alçada d'uns 1000m. Semblava com si estessim en el pirineu.
Hem vist neu, al Monte Bruncu Spina, massís del Genangertu. Hem arribat a Fonni i no trobàvem el B&B, hem preguntat a una noia que ha fet dues trucades pel mòbil i ens ha acompanyat amb el seu cotxe (nosaltres seguint-la, és clar). Estem un un B&B "La Peonia", una casa antiga però grandiosa per a nosaltres dos sols! Fonni és el poble més alt de Sardenya a 1000m d'alçada, i tambè és característic pels seus murals, aquests amb temàtica popular i de costums locals. Sopem a un restaurant que ens ha recomanat la mestressa del B&B, i desprès de sopar 2 camioners ens conviden a Filu e'Ferru i Mirto, licors típics del país.

FOTOS 9ªETAPA
FOTOS MURALS ORGOSOLO
FOTOS MURALS FONNI
CLICA AQUÍ PER ANAR A LA 10ªETAPA

10ª ETAPA FONNI-ABBASANTA 11-04-10




Distància:77km
Alçada màxima:1013m
Alçada mínima: 174m
Desnivell positiu: 1090m
Desnivell negatiu: 1705m
Temps: 6h18'

Avui és un altre etapa molt bonica però molt dura alhora. Ens hem posat pel que ens han dit que era una pista asafaltada per evitar el trànsit que hi havia per la carretera principal.
Ha sigut molt bonic però molt dur alhora, hem tornat a pujar fins a gairebé els 1000m un altre cop, per una carretereta petita, plena de tombs i sempre cara amunt. Ara ja pesa tot, la bici, les alforjes, les cames, fins i tot les pestanyes!!!
Hem passat pel embassament més gran de Sardenya "Lago Omodeo" i d'aquí fins a Abbasanta on estem en un agriturisme "Su Baione" a 4km del poble i a 2km del Nuraghe Losa, el més gran i millor conservat de Sardenya, que hem visitat desprès de dutxar-nos i descansar una mica. Els Nuraghes són de l'època prhistòrica i no se sap ben bé si eren monuments funeraris, habitacles o que carai.
La qüestió és que són interessant de visitar. Per sopar a l'hotel hem demanat "fregola al fruti di mare" i de segon cochinillo...sense paraules.
FOTOS 10ªETAPA
CLICA AQUÍ PER ANAR A LA 11ªETAPA